Hjemmelavede proteinbarer

Opdateret version med færre kulhydrater!

4 dage om ugen træner vi om morgenen inden vi kører på arbejde, og så er det rart at have noget nemt at spise efter træningen inden arbejdsdagen går igang. Jeg har efterhånden eksperimenteret en del med selv at lave proteinbarer til dette formål og er efterhånden kommet frem til en opskrift med et rimelig næringsindhold som også smager ret godt. Barerne er også bruges som mellemmåltid i løbet af dagen.

proteinbar(ny)

Proteinbarer (8 stk):
50 g havregryn
100 g proteinpulver (jeg bruger smagsneutralt whey)
100 g nødder (jeg bruger flest mandler og blander med lidt andre nødder)
50 g agavesirup eller anden flydende sødning
100 g peanutbutter eller mandelsmør
50 g mælk eller kokosmælk
50 g 85% chokolade
20 g kakaopulver
20 g kokosolie

Smelt agavesirup/honning/andet sødning sammen med peanutbutter/mandelsmør, chokolade og kokosolie. Dette kan gøres over vandbad, men jeg plejer at gøre det i mikrobølgeovnen. Nødder/mandler hakker jeg kort i minihakkeren og blander med de øvrige tørre ingredienser. Herefter tilsættes de våde ingredienser og det hele røres sammen og æltes med fingrene. Hvis massen er for tør tilsættes lidt mere mælk/kokosmælk. Massen presses ud i en lille form i et jævnt lag og sættes på køl (mængden passer til en lille bageform ca 20×25 cm). Når barerne er kølet helt af kan de skæres i 8 stykker/barer og pakkes individuelt ind i husholdningsfilm

Jeg har beregnet et omtrentligt næringsindhold i barerne. Der er tale om ca tal, da næringsindhold jo kan variere alt efter hvilke ingredienser man vælger.
Skærmbillede 2013-05-27 kl. 22.24.45

1 ping

  1. […] ← Hjemmelavede proteinbarer […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.