Wok med kylling og zucchini nudler

Long time reader, first time poster. Så var det vist på tide at jeg også kom på banen og lavede et lille indlæg om en ret jeg lavede forleden. Det er egentlig en meget simpelt ret, som blev lavet ud fra fri fantasi. Der skete dog en mindre fejl, da jeg har lavet noget lignende tidligere med “almindelige” nudler, som optager en del af væden og bærer smagen på den måde. Zucchini er ikke særlig god til at suge saft og kraft, om noget var det nærmest omvendt, på trods af de var blevet let ristet først. Nå, men down to business!

wok1

Ingredienser:
400 g kyllingebrystfileter
3-4 Gulerødder,
1 lille bundt forårsløg
1 rød peberfrugt,
friske grønne bønner
slikærter
bønnespire
4-5 store mark champignion
1/5 broccoli.
2 fed hvidløg
1 tsk grøn chili pasta
1 spsk revet ingefær
1 dåse kokosmælk
Teriyaki marinade
Østerssauce
Soya
(Gerne frisk koriander, dog kan Camilla ikke udstå det, så jeg må undvære – jeg føler dog lidt det er som at skulle lave italiensk mad uden olivenolie)

wok2wok3

Tilberedningen er uendelig simpel, forbered grøntsagerne, snit dem i tilpasse mundrette størrelser. Dog er der en lille krølle, zucchini nudlerne blev lavet med en spiralizer, men det er også muligt at bruge et mandolin jern. Tilsæt din favorit olie (i vores tilfælde raps) i wokken og lad den blive rigtig varm, for den klassiske “lynstegning”.

Når olien er varm, tilsæt hvidløg og chili pasta’en og lad smagene blande sig godt. Tilsæt derefter kyllingen og steg den færdig og tag den af, ny olie i og så som før, når olien er godt varm, tilsæt grøntsagerne. Da vi skulle bruge til madpakken dagen efter, blev jeg nødt til at stege grøntsagerne af to gange, hvilket dog ikke er noget problem.

Imens kan du varme en pande med noget olie, til at let riste zucchini nudlerne, de behøves ikke have lang tid, bare til de har fået lidt farve.

Når grøntsagerne næsten er færdige, tilføjer jeg kokosmælk, lidt soya og østerssaucen. Set i bakspejlet, vil jeg nok have brugt en smule mindre kokosmælk, idet zucchini’en ikke suger noget af den gode væde.

På trods af der var lige lovligt meget vædde, så synes jeg resultatet blev ganske udemærket. Det kunne sagtens tænkes at jeg vil forsøge mig med denne igen, og eventuelt gå i tænkeboks over, om der skulle være en grøntsag der kunne suge noget af alt den gode smag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.