Det klassiske paleobrød

Denne opskrift har vi fået af vores gode venner også spiser paleo kost. Jeg ved ikke præcist hvor de har opskriften fra, men jeg har set den gengivet flere steder i paleo-blog land med næsten samme ingredienser og jeg tror det oprindeligt er en opskrift fra paleo guden Thomas Rode, her får i den i hvert fald i vores version.

paleobrod

Ingrdienser:
100 g hakkede mandler
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
125 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
1-2 spsk HUSK eller fiber-HUSK
1 dl. vand
1 tsk salt
5 æg

Bland alle kerner i en skål, tilsæt vand og salt og rør rundt så alle kerner er fugtet. Rør herefter æggene i ét af gangen. Rør så lidt så muligt, hvis der kommer for meget luft i bliver overfladen boblet når brødet bages. Kom dejen i en almindelig rugbrødsform og bag det i ca 1 time ved 160 grader. Brødet kan holde sig i ca en uge hvis man pakker det ind i madpapir og opbevarer det i en åben plastikpose.

Paleobrødet minder om rugbrød og er meget lækkert. Vi spiser det ikke hver dag og vi bruger det ikke som erstatning for rugbrød, dvs. vi spiser det ikke dagligt til frokost med en lille smule pålæg på så det ender med at være hovedbestanddelen af måltidet. Vi spiser det f.eks. som tilbehør til en frokost suppe som denne eller en salat, eller som tilbehør til en søndagsmorgen-omelet.

 

5 pings

  1. […] ← Det klassiske paleobrød […]

  2. […] kan spises med et stykke paleobrød. Denne frokost er nem og sund, men indeholder desværre ikke så meget protein, derfor kan det […]

  3. […] kan serveres sammen med et par skiver paleobrød. Har jeg det med på madpakke spiser jeg også nogle grøntsagsstave […]

  4. […] er lækre både til lune til aftensmad og kolde til madpakken med et stykke paleobrød til. Jeg købte hakket torsk hos fiskehandleren, men man kan også selv hakke fisk i en […]

  5. […] Den varmrøgede laks kan både spises lun eller kold. Vi serverede den sammen med raita og et par skiver paleobrød. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.