Cremet jordbærsorbet uden sukker

Jeg savner ikke så meget slik og sodavand efter jeg har skiftet livstil og kun en gang imellem savner jeg kage, men det jeg virkelig savner er is. Jeg elsker is, og nu hvor sommeren langsomt nærmer sig kommer jeg blot til at savne det endnu mere. Men det findes der råd for, så her er en opskrift på en lækker frisk og cremet jordbærsorbet.

Vi har en ismaskine og det gør klart arbejdet nemmere, men man kan sagtens lave sorbeten her uden at have en ismaskine, man skal blot have lidt tålmodighed og rører ofte i den under indfrysningen.

sorbet1

 

Jordbærsorbet (ca 1500 ml)
500 g jordbær (jeg brugte frosne. Bruges friske tilsættes lidt mindre sødning)
2-3 spsk sukrin
5 pasteuriserede æggehvider

sorbet2sorbet3

Jordbærerne kommes i en gryde sammen med sukrin og sættes over at koge ved middel varme. Jordbærerne får lov at koge til de begynder at koge lidt ud. Jordbærerne pureres med stavblender og sættes til afkøling.

Imens piskes æggehviderne stive med en lille smule sukrin. Når jordbær puréen er kølet af piskes den i æggehviderne. Pisk kun lige kort indtil massen er blandet sammen.

Har man en ismaskinen køres sorbeten herpå et par timer. Hvis ikke, sættes den i fryseren og røres i ofte de første par timer under indfrysningen. Sorbeten bør tages ud i god tid inden den serveres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.