Pulled pork med coleslaw

Efter den første måned med paleo/low carb vidnede vores bankkonto om én ting – denne type diæt er dyr, eller i hvert fald dyrere. Vi havde i forvejen et rimelig højt madbudget og der er bestemt ikke blevet mindre. Det skyldes nok at vi aldrig gør noget halvt og vi ville gerne have en masse fancy ting og prøve en masse ideer af. Men nu står den altså på sparemad den næste uges tid, så vores madbudget ikke kommer til at bløde. Og man behøver ikke gå på kompromis med diæten bare fordi man skal spare, så her er en billig og virkelig lækker ret; pulled pork med coleslaw.

pulledpork1

Pulled pork laves af nakkefilet og man kan være heldig at finde den slags helt ned til 20-25 kr halvkiloet. Vi plejer at købe en stor én på omkring 2 kg, så har vi mad til 2 dage og måske også en madpakke. 2 kg lyder af meget, men stegen skrumper en del ind under tilberedning. Kål og gulerødder er ligeledes billig og mættende, så coleslaw er også en rigtig god ide til billig mad. Når man skal lave pulled pork skal man være ude i god tid. 36-40 timer inden man skal spise skal nakkefiletten rubbes med tørrub. 18-20 timer inden man skal spise skal den i ovnen. Så skal den ellers bare stå der og hygge sig til man skal spise.

 

Rub til pulled pork:
1 spsk paprika
2 spsk sukrin gold eller brun farin
1 tsk cayennepeber
1/2 tsk sellerisalt
1/2 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk friskkværnet peber
1/2 tsk løgpulver
1/4 tsk salt
1 spsk krydderurtemix

 

2 kg nakkefilet
1 mørk øl

pulledpork2pulledpork3pulledpork4

Alle krydderierne til rubben blandes og grisen gnides godt ind på alle flader. Herefter pakkes den godt ind i husholdsningsfilm og lægges på køl i 16-20 timer. Lige inden sengetid aftenen før man skal spise sættes grisen i ovnen ved 90 grader. Brug et ovnfast fad der ikke er for stort, men hvor steger så vidt muligt passer lige ned i og hæld lidt øl i bunden af fadet. Undervejs kan man hælde lidt mere øl ved dyret. Omkring 3-4 timer inden man skal spise bør man tjekke kernetemperaturen med et stegetermomenter. Kernetemperaturen skal gerne nå op på 94 grader, så de sidste par timer skal der skrues op for ovnen til 100-110 grader. Når kernetemperaturen er opnået tages stegen ud og er nu så mør at den kan pilles fra hinanden med 2 gafler. Pulled pork bør serveres med en god BBQ sovs. Denne skal også sættes over et par timer før spisetid, så den kan få lov at stå og koge ind.

BBQ sovs:
1 løg
4 fed hvidløg
1-2 spsk oksefond eller boullionterning
4 dl vand
1 dl Jack Daniels
2 tsk worcestershire sauce
2 dåser flåede tomater
4 spsk brun farin (her vil man kunne bruge sukrin gold vil jeg tro)
1 dl sød chilisovs
2 tsk grov sennep
4 dråber tabasco
Salt og Peber

Start med at svitse løg og hvidløg i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af ingredienserne og lad sovsen koge igennem. Sovsen bør herefter stå og simre i minimum 2 timer til den er kogt ind til ca det halve. Og så til det “grønne” tilbehør.

Coleslaw:
1/2 hvidkål
3-4 store gulerødder
1 bæger creme fraiche (500 ml)
2 spsk god mayonnaise
2 tsk paprika
2 spsk ketchup (kan evt erstattes af mosede tomater, tilsæt da lidt sødning)
1 tsk salt
peber
1 tsk citronsaft

Ingredienserne til dressingen blandes og smages til. Hvidkålet snittes fint og gulerødderne rives. Grøntsagerne tilsættes dressingen og vendes rundt.

1 ping

  1. […] burgerboller og en coleslaw sammen. Opskriften på pulled pork, BBQ-sovs og coleslaw findes i dette indlæg. Low carb burgerboller har jeg tidligere lavet, opskriften på disse findes på […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.