Lasagne med butternutsquash

Denne opskrift er én af favoritterne hjemme hos os. Det er lasagne med butternutsquash-plader. Det smager virkelig godt. Dette er ikke nogen eksakt opskrift, da den ofte varierer fra gang til gang alt efter hvad vi har i køleskabet og har lyst til, så kun fantasien sætter grænsen og denne opskrift er blot ment som inspiration.

butternutlasagne1

Ingredienser:
1 butternutsquash
500 g hakket oksekød
2-3 gulerødder
1 løg eller 2-3 porre
2 fed hvidløg
1 lille dåse majs
1 peberfrugt
1 dåse tomatpure
krydderier (f.eks. basilikum, oregano, paprika, chili)
salt og peber
5-7 dl vand/mælk
2 friske mozzarellaoste eller revet ost (hvis man spiser det)

butternutlasagneButternutsquashen skrælles og skæres i tynde skiver på et mandolinjern. Der vil ofte være en rest som ikke kan laves til skiver, den plejer jeg at hakke sammen med de øvrige grøntsager og komme med i sovsen. Hak grøntsagerne og start med at svitse løg og hvidløg i lidt fedtstof. tilsæt kødet og lad dette brune. Tilsæt herefter de andre grøntsager, samt tomatpure, krydderier og vand/mælk (jeg plejer at bruge ca halv af hver). Lad sovsen koge ind. Den må godt være lidt tykkere og ikke i så stor mængde som man normalt bruger til lasagne, da butternutsquashen ikke suger væde til sig som almindelige lasagnepasteplader. Det kan være nødvendigt at jævne sovsen lidt, det gør jeg med lidt maizena rørt op i vand. Smag tilslut til med salt og peber.

Lasagnen lægges sammen med sovs og butternutsquash plader som almindelig lasagne og der afsluttes med et lag ost. Bages i ovnen ved 200 grader i ca 30 min. Det er en god ide at lade lasagnen trække lidt når den kommer ud af ovnen inden den spises, så bliver den lidt mere fast.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.