Proteinkugler

Disse proteinkugler har jeg lavet efter inspiration fra bloggen proteinopskrifter, der indeholder mange gode opskrifter på søde sager og snacks med protein. Bloggen har mange gode opskrifter på proteinkugler i forskellige varianter. Men her er min udgave med hvad jeg lige havde til rådighed og synes passede godt sammen. Jeg bruger proteinpulver med chokolade/kokos smag, men andet proteinpulver med chokoladesmag kan også bruges eller man kan bruge neutral proteinpulver og tilsætte lidt ekstra kakaopulver. Kuglerne har en dejlig chokoladesmag og smager næsten for syndigt til at være sunde.

 

proteinkuglerProteinkugler (ca 15 stk)
40 g proteinpulver med chokoladesmag
10 g kakaopulver
15 g havregryn
20 g mandelsmør eller peanutbutter
40-50 g kokosmælk
20 g kokosmel
10 g sukrin
30 g chokolade (til at overtrække med)

Start med at blande de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør herefter mandelsmør og kokosmælk i, hold evt lidt igen med kokosmælken for at justerer konsistensen. Massen vil føles meget tør og man skal ælte den lidt med hænderne for at få den til at hænge sammen. Den skal bare lige hænge nok sammen til at man kan forme den til kugler. Chokoladen smeltes over vandbad og kuglerne drilles heri og sættes på bagepapir med en gaffel. Kuglerne kommes en tur i fryseren og er klar til at blive spist efter 20-25 min. De bør efterfølgende opbevares i køleskabet.

Jeg spiser proteinkuglerne som et lille mellemmåltid når jeg kommer hjem fra arbejde eller hvis jeg bliver sulten i løbet af formiddagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.