Marineret svinemørbrad med rødkålssalat

Man kan være heldig at finde svinemødbrad til en god pris og svinemørbrad har mange anvendelsesmuligheder. Her er en opskrift på helstegt marineret svinemørbrad. Vi lavede 2 små mørbrader så der også var til frokost dagen efter

svinemorbrad1

Marineret svinemørbrad:
1 afpudset svinemørbrad
1 dl teriyaki-marinade
2 spsk sød chilisovs
1 tsk friskkværnet peber

svinemorbrad2Ingredienserne til marinaden blandes og svinemørbraden lægges heri i et par timer eller hvor længe man nu har tid til at lade den ligge. Jeg synes det er nemmeste at lægge den i en plastikpose som man kan snøre tæt omkring kødet og sikre at alle flader har lagt i marinaden. Jeg plejer også at blande ingredienserne direkte i posen, så sparer man også lidt opvask.

Efter at kødet har marinedet lægges det i et ovnfast fad og sættes i ovnen ved 200 grader i ca 30 min. Man kan også grille den, det bliver ekstra godt. Vi plejer at bruge et stegetermometer og tjekke kernetemperaturen, den skal være 62 grader.

Som tilbehør lavede jeg en salat af rødkål, granatæblekerne, appelsinfileter og tilsidst drysset med ristede, saltede græskarkerner. Som dressing brugte jeg blot saft fra granatæblet og lidt appelsinsaft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.