Chokolade-peanut is (uden sukker naturligvis)

Flødeis er nok det jeg savner mest ved low carb diæten. I dag har jeg eksperimenteret med en sukkerfri flødeis, nemlig en chokolade-peanut is, som jeg syntes blev ret vellykket. Den er selvfølgelig ikke fedtfattig, for der er fløde i. Men det er en is med meget intens smag, så man vil nok alligevel nyde den i små portioner.

chokopeanutis1

Ingredienser (ca 800 ml)
3,5 dl piskefløde
1,5 dl mælk
100 g 80-85% chokolade
1/2 dl sukrin
1,5 dl ren peanutbutter (uden salt og sukker)

chokopeanutis2chokopeanutis3

1 dl af piskefløden og de 1,5 dl mælk kommes sammen med chokolade og sukrin i en skål og opvarmes over vandbad. Når blandingen er varm og sukrin og chokolade er helt smeltet tages skålen af varmen og peanutbutter tilsættes og røres ud i blandingen. Chokolade-peanut blandingen skal nu køles helt af. Den kan enten sættes på køl eller køle af i en anden skål med isvand, det tager ikke så lang tid. Herefter tilsættes de sidste 2,5 dl fløde og blandingen hældes i en ismaskine eller i en bøtte i fryseren. Hvis man ikke har ismaskinen skal man huske at rører i isen meget ofte under indfrysningen. Isen vil fryse hurtigere end sukkerholdig is.

Isen blev dejlig cremet, men får også en lidt grynet konsistens pga peaunutbutteren, men det kan jo ikke undgåes. Isen får en meget intens smag af chokolade og peanutbutter, men hvis man ligesom jeg er helt tosset med de 2 ting er denne is helt perfekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.