Kylling med cheddar og bacon

Uhmm ost og bacon, er der noget der ikke kan gøres bedre med en af disse ting eller begge? Det mener vi ikke hjemme hos os. Kyllingefileter er en af de ting der nemt kan blive lidt tør og kedelig i længden, men pakket ind i ost og bacon er der ingen risiko for at det sker. Hvis man ikke spiser ost kan retten også laves med bacon alene.

kyllingibacon1

Ingredienser:
4 kyllingefileter
2-3 skriver god bacon per kyllingefilet
2-3 små skiver cheddarost per kyllingefilet
salt

kyllingibacon2kyllingibacon3

Kyllingefileterne renses for diverse sener osv og gnides med lidt salt, pas på ikke har salte for meget, da baconen også er salt. Hver kyllingefilet dækkes med et par skiver cheddarost og bacon og komme i et ovnfast fad. Ovnsteges ved 200 grader i 25-30 min.

Til kyllingen serverede vi nogle bagte rodfrugter og tzatziki. Af rodfrugte gemte vores køleskab på søde kartofler, pastinakker og gulerødder. Men man kan sagtens bruge hvad man har, f.eks. rødbeder, persillerødder, knoldselleri mm. Rodfrugterne skæres i passende stykker, tørres for vand, vendes med olie og krydders med timian, salt, peber, hvidløg og hvad man ellers synes er godt. Rodfrugterne bages i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.

Opskrift på tzatziki findes i dette tidligere indlæg.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.