Fyldt butternutsquash

At fylde ting med hakket kød og derefter gratinerer dem i ovnen er en god måde at få en masse grøntsager i kosten uden at det virker som om man ikke laver andet end at spise grøntsager (sådan kan man nemlig godt føle det ind imellem). Der kan nemlig gemmes en dejligt masse hakkede grøntsager i sådan en gang hakket kød. Denne opskrift på fyldt butternutsquash er en efterårs/vinter ret, da sæsonen for butternutsquash er fra september og hen over vinteren.

fyldtbutternut

Ingredienser:
1 butternutsquash
300 g hakket oksekød
2-3 gulerødder
1 dåse majs
1 peberfrugt
3-4 fed hakket hvidløg
1 hakket løg
1 lille dåse tomatpure
krydderier (chili, paprika, rosmarin, timian)
salt og peber
evt lidt revet ost

Start med at skære butternutsquashen over på langs og fjern kernerne med en ske. De halve butternutsquash smøres med lidt olie på skærefladen og lægges med skærefladen nedad på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i ca 30 min til de er møre.

fyldtbutternut1

Løg og hvidløg svitses i en gryde hvorefter det hakkede kød tilsættes og brunes.  Når kødet er brunet tilsættes de hakkede grøntsagerne, krydderierne og tomatpure. Når butternutsquashen er mør tages den ud og køler lidt af inden “kødet” skrabes ud, hakkes lidt og tilsættes kødblandingen. Lad ca 1 cm “kød” sidde tilbage på skallen.

fyldtbutternut2

Kødblandingen smages til med salt og peber. Butternutsquashen er lidt fersk, så der skal saltes mere end man lige tror. Herefter fyldes kødblandingen ned i de udhulede butternutsquash og der kommes evt lidt revet ost på toppen inden de gratineres i ovnen ca 10 min til osten er smeltet og gylden på toppen.

fyldtbutternut3

De fyldte butternutsquash kan serveres sammen med en salat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.