Morgen risteboller

Normalt får vi æg, grøntsager og ind imellem bacon til vores morgenmad, men nogle gange kan man godt savne de ristede lyse hvedeboller, der er noget så usunde. I søndags lavede jeg derfor en low carb udgave af risteboller.

risteboller1

Ingredienser (6 stk)
4 æg
1/2 dl græsk yoghurt/piskefløde
50 g smeltet smør
1/4 dl fiberHUSK eller HUSK
1 dl mandelmed (fedtreduceret)
2 spsk sukrin
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt

risteboller2

Start med at piske de våde ingredienser sammen i en skål. I en anden skål blandes de tørre ingredienser og røres i de våde ingredienser. Dejen kan godt virke temmelig våd, men lad den hvile i 10 min så fiberne får lov at trække væde til sig. Hvis dejen stadig er for våd til at formes tilsættes lidt ekstra mandelmel. Dejen skal bare være lige fast nok til at kunne sættes på bagepapir med en stor ske. Jeg lavede 6 boller som jeg placerede helt tæt i en lille form foret med bagepapir. Bollerne hæver ikke så meget som hvis der er gær i og skal derfor placeres tæt. De vil dog vokse sammen under bagningen og blive til fine firkantede risteboller. Bollerne bages ca 15 min ved 200 grader til de er pænt lysebrune. Når bollerne er kølet af, flækkes de og ristet på brødrister. De skal ristes lidt længere tid end almindelige gærboller. Bollerne spises med smør, ost eller hvad man ellers er til.

Leave a Reply

Your email address will not be published.