Rabarbertrifli

Jeg elsker denne tid på året, vi er nemlig gået ind i rabarbersæsonen, og jeg elsker virkelig rabarber. Jeg er så heldig at mine forældre har nogle venner med en kæmpe køkkenhave som blandet andet har en hel del rabarber og jeg fik her den anden dag 1/2 kg af de lækre røde stængler. De skulle selvfølgeligt straks omsættes til noget lækkert i køkkenet.

Jonas er ikke den store dessertspiser, i modsætning til mig, som virkelig elsker desserter. Men er der noget han kan lide er det rabarbertrifli. Den slags plejer desværre bare at være smækfyldt med sukker. Derfor satte jeg mig for at opfinde en variant uden sukker. Jeg brugte mine nybagte sukkerfri marengs og desserten endte med at blive en fusion mellem rabarbertrifli og den britiske dessert Eton mess.

rabarbertrifli1

Rabarberkompot (til 6 portioner trifli):
500 g rabarber
85 g sukrin gold

Derudover:
3 dl piskefløde
2 cl amaretto
1 stor håndfuld smuttede mandler
marengstoppe

rabarbertrifli2rabarbertrifli3rebarbertrifli4

Rens rabarberne og skær dem i ca 1 cm store stykker. Rabarberne koges sammen med sukrin gold i ca 10 min til en lind kompot som herefter sættes til afkøling.

Før triflien samles og serveres piskes til let skum og tilsættes amarettoen. De smuttede mandler hakkes groft og tilsættes fløden.

Triflien serveres i glas og samles med først et lag kompot, herefter et lag fløde, 3-4 knuste marengstoppe, kompot, fløde og marengs på toppen.

 

 

1 ping

  1. […] ← Morgen risteboller Rabarbertrifli → […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.