Chicken Tikka Masala med blomkålsris

Her er opskriften på en god klassisk spicy indisk ret. Retten serveres med blomkålsris.

tikkamasala

Marinade:
1 dl græsk yogurt 10%
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
2 tsk garam masala
1 tsk cayennepeber
1 tsk gurkemeje
2 tsk groft havsalt
4-5 spsk lime (jeg brugte saften fra 2 limefrugter)

500 g kylling i strimler

Sovs:
1 stort finthakket løg
1-2 fed finthakket hvidløg
2 tsk finthakket ingefær
2 spsk tomatpuré
1 tsk gurkemeje
1 lille håndfuld meget finthakkede mandler (jeg hakkede dem i minihakkeren)
3 dl vand
3 spsk piskefløde eller creme fraiche 18% (jeg brugte ca 50/50)
salt

Blomkålsris:
1 hel blomkål
gurkemeje

tikkamasala2

Rør ingredienserne til marinaden sammen, blandt kødet i og lad det trække minimum en time, gerne meget længere, vend det evt en gang imellem undervejs.

Steg kødet i et ovnfast fad i ovnen ved 250 grader i 12-15 minutter. Imens gøres klar til sovsen.

Varm olie i en høj pande eller tykbundet gryde og svits løget. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpure og lad også det svitse lidt. Tilsæt herefter gurkemeje, mandler og vand og lad sovsen koge sammen 3-4 minutter. Hæld kødet og marinaden ned i sovsen og lad det hele koge sammen. Når retten er gennemvarm tilsættes fløde/cremefraiche. Smag til med salt og tilsæt evt mere vand hvis sovsen synes for tyk.

Retten serveres med blomkålsris. Jeg laver mine blomkålsris ved at dele et helt blomkål i mindre buketter og kører dem lidt ad gangen i min minihakket. Man kan også rive blomkålen på den grove side af et rivejern eller bruge en foodprocessor. Blomkålsrisene varmes kort ved at vende dem i lidt olie i en wok eller høj pande og kan evt krydderes med gurkemeje, hvilket også giver en flot farve.

Retten kan evt serveres med ekstra creme fraiche ved siden af.

2 pings

  1. […] som sagt nogle lynstegte grøntsager og blomkålsris. fremgangsmåden for blomkålsris kan findes i denne opskrift. Vi tilberedte følgende grøntsager: forårsløg, gulerødder, peberfrugt, sukkerærter og […]

  2. […] Som ekstra fyld i wokretten brugte vi squashnudler lavet på vores spiralizer. Man kan også bruge blomkålsris. Wok: 300 g kød af okseinderlår 1 squash 1 spsk finthakket ingefær 1 frisk chili 2 fed hvidløg […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.