Tærte med kylling

Her er opskrift på en lækker tærte hvor tærtedejen er uden mel. Til det meste brød og bagning er fedtreduceret mandelmel det mest velegnede, men dette er temmelig dyrt i længden, derfor er jeg begyndt at blande det fedtreducerede mandelmel med mit eget hjemmelavede (blendede mandler) mandelmel der hvor jeg finder det egnet, som i denne opskrift.

taerte1Tærtedej:
100 g mandelmel (50/50 fedtreduceret og hjemmelavet)
50 g sesamfrø
2 spsk HUSK eller fiberHUSK
1 tsk salt
100 g blødt smør (jeg havde ikke helt nok smør, så det blev 50 g smør og derefter olie)
1 æg

Bland de tørre ingredienser og ælt smøret/fedtstoffet heri. Tilsæt ægget og ælt dejen ensartet. Man kan med lidt held godt rulle dejen ud. Men jeg trykkede det blot ud i formen (husk først at smøre formen med fedtstof) med fingrene indtil hele bunden var dækket i et jævnt lag og lidt op ad siderne. Forbag bunden i ovnen ved 180 grader i ca 12 minutter.

Fyld:
350-400 g kyllingebrystfilet
2-3 porrer
1 stor håndfuld cherrytomater
75 g feta
5 æg
lidt mælk
salt og peber
krydderier (rosmarin, timian, merian)

taerte2

Skær kyllingen i små stykker/strimler og brun i en gryde. Når kyllingen er brunet tilsættes krydderier og porrer skåret i ringe. Når porrerne er mørnet lidt, slukkes under gryden og tomaterne (skåret i halve eller kvarte) røres i inden fyldet fordeles på den forbagte bund. Fetaen smuldres henover det øvrige fyld. Æggene piskes sammen med lidt mælk, salt og peber og hældes over fyldet. Tærten bages ved 200 grader i 25-30 minutter. Tærten serveres med lækker blandet salat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.