Marengs med chokolade og mandler

Denne opskrift på marengs med ristede mandler og chokolade er blevet til efter min sidste succes med sukkerfri marengs. Marengstoppen blev ganske gode, havde en fin konsistens og en udemærket smag, men sødningen med sukrin giver en lidt kold eftersmag. Derfor ville jeg prøve at lave nogle marengs med “fyld” for at tage lidt af eftersmagen. Det blev til disse marengs med ristede mandler og hakket mørk chokolade og må jeg bare lige sige med det samme, at nøj de blev gode

chokomarengs1

Marengs (20-25 stk):
50 g æggehvide (svarer til ét bæger pasteuriserede æggehvider)
50 g sukrin
1/2 spsk agavesirup
100 g mandler
100 g 80-85% chokolade

chokomarengs2chokomarengs3

Ovnen tændes på 160 grader. Mandlerne hakkes groft, spredes ud på en bageplade med bagepapir og ristes i ovnen til de har fået lidt farve. Når mandlerne har fået lidt farve tages de ud af ovnen og får lov at køle af. Imens piskes æggehviderne helt stive sammen med sukrin og agavesirup. Chokoladen hakkes groft. Når mandlerne er kølet af tilsættes de sammen med den hakkede chokolade til æggehviderne og vendes forsigtigt heri. Marengsene sættes som små toppe på en bageplade med bagepapir ved hjælp af 2 teskeer. Marengsene bages i ovnen ved de 160 grader i 12-15 min til de er fine og gyldenbrune. De vil stadig være bløde når man tager dem ud af ovnen men bliver fine og sprøde når de er kølet af.

 

5 comments

1 ping

Skip to comment form

    • Malene on 27. June 2013 at 18:18
    • Reply

    Hej.
    Fedt med en sukkerfri opskrift:) hvis jeg vil bruge opskriften til at lave en marengsbund, tror du så bagetiden er den samme? Og hvor mange gange tror du jeg ska gange opskriften op, til en alm. rund springform (ca. 24cm)
    Hilsen Malene

    1. Hej Malene
      Jeg er glad for at du kan finde inspiration i opskrifterne. Jeg vil tro du skal bruge 4-6 æggehvider til en bund på størrelse med en springform, tag evt udgangspunkt i min anden opskrift på marengstoppe. Jeg vil tro. Jeg vil tro bagetiden også er ca den samme som for marengstoppene, hvis bunden ikke er alt for tyk, altså 1 times tid ved 100-120 grader :).
      Held og lykke med projektet

    • Malene on 5. July 2013 at 15:47
    • Reply

    Hvordan kan det være at denne opskrift ikke skalhave 1 time som dine andre marengstoppe?
    Hilsen Malene

    1. Hej. Mine marengs med chokolade og mandler har meget fyld i form af chokolade og nødder og de bliver lidt mere småkageagtige sammenlignet med almindelige marengstoppe. De bliver også lidt mere “chewy” end de traditionelle lette og luftige marengs. Man kan nok godt lave bunde ud af denne opskrift, men de vil måske nemt gå i stykker når man prøver at lave flere lag.

    • Louise Petersen on 16. March 2016 at 21:56
    • Reply

    Hvordan er de på andendagen ? Har overvejet dem til min fødselsdag

  1. […] Jeg har sidenhen lavet en version af marengs med chokolade og mandler. De blev virkelig lækre og “fyldet” dækker fint over den lidt kolde eftersmag fra […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.