Hurtig dessert med jordbær og marengs

Marengs eventyret fortsætter. Som man kan læse i dette tidligere indlæg, kom jeg helt uforvarende til at bage en alt for stor portion marengs for ikke så længe siden. Selvom sådan nogle små tørrede marengstoppe kan klarer sig pænt lang tid i en lufttæt dåse bliver jeg nødt til at finde på nye anvendelsesmuligheder for dem. Det er jo også en god undskyldning for at eksperimentere lidt i køkkenet. I forgårs havde jeg købt en bakke søde danske jordbær som det var meningen jeg ville nyde mens jeg var alene hjemme. Jeg fik dem dog ikke spist, så efter de havde stået på køkkenbordet en ekstra dag, var de blevet lidt trælse at se på. De smagte dog ikke mindre godt af den grund, men kunne godt bruge til camouflage, det blev derfor til en hurtig og lækker dessert med jordbær, marengs og fløde.

hurtigdessert1Jordbærerne blev renset og skåret i små tern. Jeg piskede lidt piskefløde til blød skum og tilsætte grofthakkede smuttede mandler og en lille smule amaretto. Fløden røg ovenpå jordbærerne i en skål og øverst et lag marengstoppe brækket i mindre stykker. Desserten tog ikke mange minutter at lave og var virkelig lækker.

hurtigdessert2

2 comments

  • Kirsten Uldager on 26. March 2014 at 12:31
  • Reply

  Hej Camilla. Jeg ledte efter marengs uden sukker og faldt over din blog. Jeg har en pose Sukrinmelis og vil gerne høre, om jeg kan bruge det til marengs, eller det skal være Sukrin, for min datter og svigersøn er på LCHF, og så er æggehvide, nødder og piskefløde jo lige sagen. Med venlig hilsen Kirsten

  1. Hej Kirsten

   Du burde sagtens kunne bruge sukrinmelis i opskriften. Jeg tror faktisk det vil gøre det nemmere 🙂

   Mvh Camilla

Leave a Reply

Your email address will not be published.