Lyst mandel madbrød

Før vi gik lowcarb bagte jeg ofte foccasiabrød, sådan et lækkert landtidshævet lyst hvedebrød fyldt med dejlige tomme kulhydrater. Derfor har jeg nu forsøgt mig med at lave dette lyse madbrød. Jeg lavede det helt plain uden krydderier. Men næste gang vil jeg nok forsøge mig med at drysse med lidt rosmarin eller lignende.

madbrod1

Ingredienser (et lille madbrød ca 20×15 cm):
4 æg
1/2 dl græsk yoghurt
50 g smeltet smør
1/4 dl HUSK eller fiberHUSK
1 dl mandelmed (fedtreduceret)
1 spsk hakkede mandler
2 tsk bagepulver
1 tsk salt

madbrod2

Start med at piske de våde ingredienser sammen i en skål. I en anden skål blandes de tørre ingredienser og røres i de våde ingredienser. Lad nu dejen hvile i 10 min så fiberne får lov at trække væde til sig. Hvis dejen er for våd tilsættes lidt ekstra mandelmel. Formes til et lille firkantet madbrød og bages i ovnen i 15-20 min ved 200 grader til det er gyldent. Jeg tilsætte lidt mere grofthakkede mandler udover mandelmelet for at give lidt struktur. Jeg tænker at man også med fordel kan tilsætte kerner af forskellig art. Brødet kan serveres som tilbehør til suppe eller andet mad.

2 pings

  1. […] ← Lyst madbrød […]

  2. […] gedeost er lækker enten som forret eller som en del af et tapasbord. Til brødene bruger jeg mit mandel madbrød som er lidt sødligt i smagen og som derfor går rigtig godt til […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.