Grillet majs og flanksteak med haydari

Grillsæsonen er for alvor gået i gang og det benytter vi os i høj grad af. I dag grillede vi en flanksteak og nogle hele majskolber. Dertil serverede vi haydari og lækkert lyst madbrød. Haydari er en arabisk feta-dip der kan laves med meget forskelligt indhold, den er lækker som tilbehør til mange grillretter.

flanksteak1

Majskolberne grilles hele med bladene på. De lægges i blød overdækket med vand i en skål i en times tid inden de skal på grillen. De skal have ca 25 min i alt på grillen og vendes et par gange undervejs. Flanksteaken fik et lag BBQ marinade inden den røg på grillen ca 5 min på hver side. Den kan med fordel hvilke 10 min inden den skæres i skiver

flanksteak2

Haydari:
200 g feta
2 spsk græsk yoghurt
1 spsk olie
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 håndfuld små tomater
1 rød peberfrugt eller snackpeber
salt og peber

haydari1haydari2

fetaen smuldres og blandes med yoghurt og olie. Chili og hvidløg hakkes fint. Tomater og peberfrugt skæres i små tern. Det hele blandes i fetablandingen og smages til med salt og peber. Serves som tilbehør med et stykke godt brød til, som for eksempel dette lyse madbrød.

Leave a Reply

Your email address will not be published.