Grillet laks med kold kartoffelsalat

Vi holder meget af fisk og det meste fisk er også meget velegnet til grillen. Til formålet havde vi købt den lækreste lakseside der fik lov at ende sine dage på grillristen. Normalt spiser vi ikke kartofler, da kartofler er meget rige på kulhydrat. Små nye kartofler indeholder dog knap så meget kulhydrat og spiser man dem samtidigt uden at skrælle dem, er de en god kilde til C-vitamin og flere forskellige mineraler. Alligevel er kartofler altså ikke noget der indgår i vores kost til hverdag, men nogle gange skal man jo have lov at synde en smule og der er nu ikke noget bedre end en god kold kartoffelsalat til sommerens gillretter. Den grillede laks kan også serveres med en lækker grøn salat.

grilletlaks1

Den hele lakseside blev kryddet med salt, peber, røget paprika samt lidt teriyaki marinade. Fisken blev grillet ved indirekte varme i ca 20 min.

grilletlaks2

Kartoffelsalat:
800 g små nye kartofler
1/2 agurk
1/2 bøtte creme fraiche
1 spsk mayonnaise
1/2 revet løg
1 tsk dijon sennep
1 tsk røget paprika
1/2 spsk ketchup
purløg
lidt citronsaft og agavesirup
salt og peber

Kartoflerne skylles og koges til de er møre. De dampes tørre og får lov at køle af. Agurken udkernes, skrælles og skæres i små tern. Ingredienserne til dressingen blandes og smages til med citron, agavesirup, salt og peber. Når kartoflerne er kolde skæres de i mindre stykker og tilsættes dressingen sammen med agurk og purløg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.