Kold ærtesuppe og rejer på spyd

Noget af det bedste ved sommeren er alle de dejlige friske grøntsager man nu kan få. En af favoritterne her i huset er klart dejlige friske grønne ærter. Udover at man kan snacke dem som de er aller bruge dem i salat kan man også lave en ærtesuppe. Denne opskrift er på en dejlig frisk kold sommer ærtesuppe der afsluttes med bobler og en klat creme fraiche skum. Suppen kan selvfølgeligt også laves med frosne ærter. Suppen kan også bruges som forret.

aertesuppe1

Ærtesuppe:
500 g friskbælgede ærter
1-2 skalotteløg
1 1/2 dl grøntsagsbouillon
2 dl fløde
3 dl danskvand med kraftigt brus blandet med lidt hyldeblomstsaft
salt og peber

creme friache skum:
2 dl piskefløde
1 dl creme fraiche

Rejespyd:
177-200 gram tigerrejer eller andre store rejer
1 rød chili
2-3 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
4-6 spsk olie

Til rejerne røres en marinade af olie tilsat finthakket chili, finthakket hvidløg og citronsaft. Rejerne sættes på spyd og marinaden hældes over. Hvis der bruges træspyd som her bør disse ligge i vand i en times tid inden rejerne sættes på. Når rejerne har marineret i en times tid eller mere grilles de kort på grillen eller på en grillpande. Server rejespydene til ærtesuppen.

Hak løget groft og svits det i lidt gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt ærter og bouillon. Bring ærterne i kog og lad dem koge ved svag varme i 10 min. Blend herefter suppen i en blender eller med stavblender. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Hæld suppen i en skål og sæt den til afkøling i køleskabet. Hvis det skal gå ekstra hurtigt kan man med fordel smide et isterninger i suppen. Lige inden servering røres suppen forsigtigt med danskvanden. Suppen serveres med en klat letpisket flødeskum tilsat creme fraiche. Vi spiste i øvrigt et stykke lyst mandel madbrød til suppen.

aertesuppe3aertesuppe2

Leave a Reply

Your email address will not be published.