Burger og perfekte sweet potato fries

Grillen kører er stadigt igang næsten hver aften hjemme hos os og denne gang har vi grillet nogle lækre burgerbøffer. Dertil fik vi sweet potato fries og guacamole. Vi har tidligere lavet sweet potato fries og de smager virkelig godt, men indimellem har vi haft lidt svært ved at få dem helt sprøde. Men så fik vi denne opskrift af vores gode venner Martin og Louise og nu bliver de bare helt perfekte og sprøde hver gang. Burgerbollerne finder du opskriften på her.

burger

Sweet potato fries:
3-4 søde kartofler
2 spsk majsstivelse
2 spsk olie
salt

Skræl kartoflerne og skær dem i ensartede tynde stave. Læg dem i en skål med koldt vand i en halv til en hel time. Hæld herefter vandet fra, men undlad at tørre kartoflerne. Smid kartoffelstavene i en frysepose med det vand der hænger ved og tilsæt 1-2 spsk majsstivelse, pas på med ikke at tilsætte for meget. Pust posen op som en ballon og snør den til, ryst herefter kartoflerne grunddigt så alle stavene er dækket med et tyndt lag majsstivelse.

Kartoffelstavene hældes herefter ud på en bageplade med bagepapir og fordeles jævnt så de alle ligger enkeltvis. Pensel med olie og drys godt med salt. Fritterne bages i ovnen ved 200 grader i 35-45 min til de er gyldne og sprøde.

burger2

Burgerbøffer:
500 g hakket oksekød
1 æg
2 spsk sød chilisovs
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie
1 spsk HUSK eller fiberHUSK
1 tsk salt
peber
evt. et par skiver cheddarost

Alle ingredienserne røres grundigt sammen og farsen skal herefter helst have lov at hvile en halv til en hel time på køl. I den tid trækker fiberne væde til sig og farsen bliver nemmere at forme. Farsen deles i 4 portioner der formes til hver sin bøf. Sørg for at presse den godt flad. Bøfferne grilles vi høj varme ca 3 min på hver side. Når bøfferne vendes kan man lægge et par skiver cheddarost på de sidste par minutter. Til burgerne lavede vi også et par skiver sprødsteg serranoskinke. De kan også steges på grillen hvis man har en stegeplade eller som her på et stykke alufolie smurt med lidt olie.

burger3

Guacamole:
2 avokadoer
1,5 dl creme fraiche
2-3 fed finthakket hvidløg
1/2 tsk paprika
1/4 tsk chilipulver
citronsaft
salt og peber

Avokadoerne udstenes og skrælles og avokadokødet moses enten med en gaffel eller med stavblender. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med krydderi, salt, peber og citron. Hvis der mangler lidt afrunding og sødme kan man med fordel tilsætte en lille smule agavesirup eller anden sødning.

Guacamolen bruges som dressing i burgeren og som dip til sweet potato fries.

1 ping

  1. […] Til kyllingen og den hjemmelavede agurkesalat lavede jeg nogle sweet potato fries som altid er et hit hjemme hos os. Opskriften på disse kan findes her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.