Varmrøget laks fra grillen

Laks er godt. Laks på grillen er rigtig godt og hjemmelavet varmrøget laks fra grillen er bare fantastisk – og nemt. Man kan ryge rigtig meget forskelligt slags kød og fisk og Jonas far har længe dyrket hjemmerygning i grillen. Han har en smart lille røgboks til formålet, man man kan også sagtens ryge uden at have en røgboks. Vi røg en hel lakseside og havde rigelig både til aftensmad og næste dags frokost.

rogetlaks1I stedet for en rygeboks brugte vi en almindelig lille foliebakke som vi fyldte med to håndfulde røgsmuld. Rødsmulden skal herefter fugtes med vand. Start med at tænde grillen på mellem varme og sæt foliebakken med røgsmulden på risten. Luk låget på grillen og vent indtil det begynder at ryge godt.

Laksesiden krydres med salt, peber og evt andet krydderi som man synes om, vores laks fik blandt andet lidt knust chili.

Når det ryger godt fra grillen lægges laksesiden ind på midten af grillristen. Har man en gasgrill med flere brændere som vores skal der tændes så der kun er indirekte varme og skrues ned på laveste varme når laksen lægges på. Laksesiden fik 20 min.

Den varmrøgede laks kan både spises lun eller kold. Vi serverede den sammen med raita og et par skiver paleobrød.

Den hjemmerøgede laks blev virkelig lækker og vi skal helt sikkert eksperimenterer mere med andet kød og fisk.

rogetlaks2

1 ping

  1. […] har tidligere prøvet at ryge på vores gasgrill med stor succes, da vi lavede varmrøget laks. Siden da har vi købt en rygeboks og den skulle afprøves. Derfor er det nye spørgsmål hjemme […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.