Rosastegt andebryst med rødkålssalat

Hermed en dejlig vinterret, men som også er dejlig resten af året. Får man fat i et godt stort andebryst kan der godt være mad nok til to personer i sådan ét, men dem jeg købte var lidt små, så vi endte med at spise to.

andebryst

Start med at ridse skindet på andebrystet på begge leder (ternet ca 2×2 cm). Andebrystet gnides herefter godt på begge sider med groft salt, peber og hakket hvidløg (eller hvad man nu er til). Andebrystet steges herefter på en pande ved middelhøj varme, ca 10 min på skindsiden og 8 min på den anden side. Er det et stort andebryst vil jeg nok give det 12 min på skindsiden og 10 min på den anden side. Inden det skæres ud i tynde skiver bør det hvile 8-10 min pakket ind i staniol.

Rødkålssalat:
1/2 rødkål
1 stor appelsin
1 granatæble
1 håndfuld hakkede mandler

Rødkålet snittes fint. Appelsinen skæres i fileter og herefter mindre tern. Kernerne pilles ud af granatæblet (Dette gøres nemmest ved at rulle granatæblet på bordet, så man kan hører at kernerne løsner sig. Herefter halveres granatæblet og holdes ind over en skål mens man banker på skallen med en ske så kernerne falder ud. Til sidst kan man evt vende vrangen ud på skallen og pille de sidste kerne ud der sidder langs indersiden. Sørg for at pille alle de hvide hinder fra, de er nemlig ret bitre). Appelsin og granatæble blandes med rødkålen sammen med lidt appelsinsaft og saft fra granatæblet. Tilsidst drysses hakkede mandler over salaten, evt kan disse ristet lidt inden på en tør pande.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.