Farsbrød med baconflet ala klidmoster

Fandt denne opskrift på farsbrød med baconflet på klidmosters blog og lavede min egen udgave. Jeg blev totalt ynglingskæreste da jeg serverede det for Jonas. Rigelige mængder ost og bacon, så bliver det ikke meget bedre i hans verden :).

farsbrod1

Farsbrød:
500 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
1/2 blomkål
1 løg
2 fed hvidløg
1 æg
1 håndfuld parmesan
1 spsk havregryn
1 spsk HUSK
1 stor håndfuld friske krydderurter (rosmarin, timian, citrontimian, basilikum)
salt og peber
lidt mælk

2 pakker bacon af god kvalitet
1 stor håndfuld revet ost

farsbrod2farsbrod3farsbrod4

Blomkålen og løget rives på rivejern eller hakkes fint (jeg brugte min uunværlige minihakker). Kødet blandes med de øvrige ingredienser, hold igen med salt da bacon og parmesan er salt i sig selv, der tilsættes mælk indtil farsen har en konsistens som en ret våd og lind fars. Farsen hviler mens der laves baconflet.

Bacon’en flettes på et stykke bagepapir. Jeg brugte 7 stykker bacon på den ene led og 5 på den anden. På den lange led måtte jeg bruge halve stykker i den ene ende. Jeg brugte det fad farsbrødet skulle i for at tjekke om størrelsen passede. Jeg lagde baconstykkerne skiftevis og sørgede for at sværen vendte udaf på de yderste stykker bacon.

Halvdelen af farsen fordeles på bacontæppet. Der laves en lille fordybning som fyldes med revet ost. Herefter dækkes osten med den anden halvdel af farsen og bacontæppet foldes op omkring siderne og enderne på farsbrødet. Farbrødet kan formes lidt så det lige kommer til at passe ned i fadet. Fadet lægges over farsbrødet og det hele vendes rundt ved at stikke hånden ind under bagepapiret og vippe rundt.

Farsbrødet skal først have 45 min ved 180 grader. Herefter tages det ud og ovnen skrues op på 220 grader. Væsken hældes fra farsbrødet og når ovnen er varm sættes det ind igen i 10 min til bacon’en er dejlig sprød. Farsbrødet bør hvile 10 min i fadet inden det løftes op og skæres i skiver.

Vi serverede farsbrødet med en sund salat af de grøntsager vi lige havde i køleskabet.

 

1 comment

  1. Smukt!

    Lækkert at tilsætte blomkål 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.