Oksekødsfrikadeller med feta

Efter at have været begravet i mit specialeprojekt de sidste par uger er der endelig tid og overskud til mere kreativ madlavning igen. Aftensmaden stod på oksekødsfrikadeller med feta. Dertil tzatziki og majskolber.

oksedeller1

Oksekødsfrikadeller:
500 g hakket oksekød
1 æg
2 tsk HUSK
1 spsk græsk yoghurt
1 lille håndfuld friske krydderurter (jeg brugte: basilikum, citrontimian, mynte)
1 lille finthakket løg
2-3 fed hvidløg
1 tsk salt
peber
150 g feta

Alle ingredienser på nær feta’en blandes og røres godt sammen. Man kan bruge andre krydderurter eller tørre krydderier alt efter hvad med kan lide eller har til rådighed. Når farsen er rørt jævnt tilsættes feta’en. Feta’en brækkes i små stykker og vendes i farsen. Frikadellerne formes med en spiseske og steges i fedtstof på panden.

Majskolberne koges 20 min i letsaltet vand og serveres med smør og salt.

oksedeller2oksedeller3

Tzatziki:
1 agurk
3 dl græsk yoghurt
1 spsk olivenolie eller anden koldpresset olie
en lille håndfuld frisk hakket mynte
2-3 fed hvidløg
salt, peber
lidt citronsaft og agavesirup for at afrunde smagen

Yoghurten blandes med olie, mynte samt hvidløg og smages til med salt, peber, citron og agavesirup. Agurken rives og presses for det meste væske, inden det røres i yoghurten.

oksedeller4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.