I dag har vi grillet kyllingespyd med en lækker peanutdip til. Til denne herlighed severede vi de efterhånden velkendte blomkålsris og nogle lynstegte grønsager.
Kyllingespyd (ca 6 spyd)
500 g kyllingefilet
3 spsk olie
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 spsk ingefær
salt
Kyllingen skæres i store tern. Chili, hvidløg og ingefær hakkes fint og blandes med olien sammen med lidt salt til en marinade. Kyllingestykkerne blandes i marinaden. Dette gøres nemt i en pose som man så kan vende undervejs. Kyllingen bør marinere mindst 1 time men også gerne længere.
Bruger man bambusspyd bør disse ligge i vand i mindst en halv time inden kødet kommes på så der ikke går ild i dem på grillen. Når kødet har marineret kommes det på spyd og grilles i 10-12 minutter
Peanutdip:
4 spsk creamy peanutbutter
3 spsk kokosmælk
2 fed hvidløg
1 spsk ingefær
1/2 rød chili
citron
soya
Hvidløg, chili og ingefær hakket meget fint og blandes med peanutbutter og kokosmælk til en cremet dip, som smages til med citron og soya.
Til kyllingespydene serverede vi som sagt nogle lynstegte grøntsager og blomkålsris. fremgangsmåden for blomkålsris kan findes i denne opskrift. Vi tilberedte følgende grøntsager: forårsløg, gulerødder, peberfrugt, sukkerærter og bønnespirer. Grøntsagerne fik en tur i wokken sammen med lidt finthakket chili og ingefær.