Kyllingespyd med peanutdip

I dag har vi grillet kyllingespyd med en lækker peanutdip til. Til denne herlighed severede vi de efterhånden velkendte blomkålsris og nogle lynstegte grønsager.

kyllingpeanutdip1

Kyllingespyd (ca 6 spyd)
500 g kyllingefilet
3 spsk olie
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 spsk ingefær
salt

Kyllingen skæres i store tern. Chili, hvidløg og ingefær hakkes fint og blandes med olien sammen med lidt salt til en marinade. Kyllingestykkerne blandes i marinaden. Dette gøres nemt i en pose som man så kan vende undervejs. Kyllingen bør marinere mindst 1 time men også gerne længere.

Bruger man bambusspyd bør disse ligge i vand i mindst en halv time inden kødet kommes på så der ikke går ild i dem på grillen. Når kødet har marineret kommes det på spyd og grilles i 10-12 minutter

Peanutdip:
4 spsk creamy peanutbutter
3 spsk kokosmælk
2 fed hvidløg
1 spsk ingefær
1/2 rød chili
citron
soya

Hvidløg, chili og ingefær hakket meget fint og blandes med peanutbutter og kokosmælk til en cremet dip, som smages til med citron og soya.

kyllingpeanutdip2kyllingpeanutdip3kyllingpeanutdip4kyllingpeanutdip5

Til kyllingespydene serverede vi som sagt nogle lynstegte grøntsager og blomkålsris. fremgangsmåden for blomkålsris kan findes i denne opskrift. Vi tilberedte følgende grøntsager: forårsløg, gulerødder, peberfrugt, sukkerærter og bønnespirer. Grøntsagerne fik en tur i wokken sammen med lidt finthakket chili og ingefær.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.