Oksekødsdeller med tzatziki og blomkålstabouleh

Jeg elsker bare tabouleh. Tabouleh er en nordafrikansk salat baseret på couscous eller bulgur. Desværre er couscous og bulgur et kornprodukt og derfor ikke særligt low carb, men det findes heldigvis alternativ, nemlig at basere salaten på blomkål. Det smager virkelig godt, og slet ikke dominerende af blomkål (hvis man ikke er så meget til det).
Sammen med taboulehen lavede jeg nogle low carb oksedeller og tzatziki. Vi lavede en stor portion, så der også var til madpakken dagen efter.

kodboller+blomkaalscouscous

Oksedeller:
500-700 g hakket oksekød
1 æg
1-2 fed hvidløg
4-5 store champignons eller andre svampe (finthakket)
1 finthakket løg
1-2 spsk worcestershire sauce
salt og peber
en smule mælk eller vand
evt lidt chili eller andet krydderi man foretrækker

Panering:
knuste hørfrø
sesamfrø
fiber-HUSK
mandelmel

Jeg kørte løg, hvidløg og champignons en tur i minihakkeren og blandede det med de øvrige ingredienser. Formes til små kødboller med en teske og vendes i paneringen inden de steges på panden i lidt olie

kodboller2

kodboller+blomkaalscouscous2Blomkålstabouleh:
1 hel økologisk blomkål
1 fed finthakket hvidløg
lidt god koldpresset olie
1/2 agurk
1 bundt forårsløg
1/2 rød peber
1 håndfuld cherrytomater
feta i tern
evt. frisk hakket mynte

Blomkålet brækkes i mindre stykker og køres på minihakket, foodprocesser eller rives på rivejern til couscouslignende konsistens. Blandes med lidt olie og det hakkede hvidløg. Jeg smider også gerne en god håndfuld hakket mynte i. De øvrige grønsager og feta skæres i mindre stykker og blandes med blomkålscouscous’en.

Tzatziki:
1 hel agurk
1/2 bøtte græsk yoghurt
2-3 fed hvidløg
1 spsk god olie
salt
hvid peber
en lille smule agavesirup
lidt citronsaft
frisk hakket mynte

oksedeller4Dressingen røres sammen og smages til. Agurken rives, klemmes for væske og blandes i dressingen.

1 ping

  1. […] Opskrift på tzatziki findes i dette tidligere indlæg. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.