Ceviche

De sidste par uger har været meget travle hjemme hos os. Jeg har afsluttet mit kandidatspeciale og Jonas har haft meget travlt på arbejde. I fredags besluttede jeg derfor at det var tid til kæresteaften med dejlig mad og efterfølgende filmhygge. Jeg gad ikke bruge hele aftenen på at lave mad, men havde dog god tid i løbet af dagen, derfor ville jeg gerne lave noget hvor det meste af maden kunne forberedes på forhånd eller passe sig selv. Jeg er stadig på SU så pengene er ikke så store for tiden. Derfor skulle maden heller ikke være for dyr. Altså 3 rettes low carb menu på lavbudget.

Forretten blev denne ceviche. Ceviche er en sydamerikansk måde at servere rå fisk. fisken skæres i små stykker og marineres i lime og/eller citronsaft hvorved fisken nærmest “koger” og bliver fast og hvid i kødet. Man kan bruge meget forskellig slags fisk og det er lækkert at blande 2 forskellig slags fisk. Jeg brugte laks og torsk. Umiddelbart kan det lyde lidt dyrt, men man skal kun bruge 100-125 g fisk per person i alt, så det kan gøres til rimelige penge. Forretten stod mig i ca 70 kr i alt til os begge.

ceviche1

Ceviche (2 portioner):
125 g laks
125 g torsk
3 lime
1 rød chili
1/2 rødløg
1/2 rød peber
2 spsk god olie
1/2 tsk cayennepeber
1 avokado
et par små tomater

Begge slags fisk skæres i tynde skiver og lækkes i et tyndt lag i en dyb tallerken eller flad skål. I en skål blandes olie og limesaft. Kan man skaffe økologiske limefrugter kan man også bruge lidt fintrevet limeskal. Den røde chili hakket helt fint og blandes i marinaden sammen med hakket rødløg, peberfrugt og cayennepeber. Marinaden røres sammen og fordeles over fisken. Fisken skal nu marinere i køleskabet i 1 time. Man kan med fordel vende det lidt forsigtigt rundt når den halve tid er gået.

ceviche2

Når fisken er marieret er det tid til at anrette. Man kan bruge sådan en smart rund  kokkering eller en stor rund kageudstikker hvis man har det. Det har jeg dog ikke, så jeg brugte i stedet en lille rund skål som jeg smurte med lidt olie. fisken fordeles i skålen i lag, jeg forsøgte at lægge det skiftevis med et lag laks og et lag torsk, men man behøver ikke være så omhyggeligt. Sørg for at marinaden er dryppet lidt af, så tallerknen ikke kommer til at sejle. Sørg også for at få nogle af de gode stykker chili, løg og peberfrugt med i skålen. Pres det hele lidt forsigtigt sammen. Skær en avokado i tynde skiver og læg et lag i bunden af skålen. Læg nu en tallerken over skålen og vend det hele rundt, så skålen kommer til at stå på hovedet på tallerknen. Løft forsigtigt skålen og pynt til sidst med små tomater.

ceviche3

 

2 pings

  1. […] ← Ceviche […]

  2. […] prøve at lave en low-carb cheesecake uden sukker. Jeg lavede to små mini cheesecakes til vores kæresteaften. Opskriften passer til to små cheesecakes. Man kan også lave en stor cheesecake i en almindelig […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.