Fiskefilet og pommes frites the low carb way

Uhmmm… fiskefilet og pommes frites, en rigtig fastfoodklassiker hvor alting er stegt i rigeligt fritureolie. Retten kan dog sagtens laves i en low carb venlig udgave der er meget mere sund og også noget bedre hvis jeg selv skal sige det.

 

fiskefilet2Fiskefileterne:
Gode fladfiskfileter fra fiskehandleren (rødspætte, skrubbe, ising eller lignende)
1 æg
lidt mælk eller anden væske
sesamfrø
fiber-HUSK
knuste hørfrø
mandelmel
salt og peber

Ægget piskes sammen med en smule mælk eller anden væske. Paneringen blandes af lige dele fiber-HUSK, knuste hørfrø, mandelmel og sesam, krydder med salt og peber. Fiskefileterne duppes tørre og vendes først i æggeblandingen og herefter i paneringen. Steges på panden i fedtstof

Pommes frites:
2-3 søde kartofler
lidt olie
krydderier efter eget valg (f.eks. timian, rosmarin, chili, løgpulver)

De søde kartofler skrælles og skæres i tynde stave i passende størrelse (jo tyndere jo nemmere er de at få sprøde). Kartoffelstavene tørres i et viskestykke eller lignende, det er vigtigt at de er helt tørre. Kartoffelstavene vendes i en god olie og kryddes. Stavene fordeles på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt at de ligger adskilt uden af rører hinanden, ellers bliver de ikke sprøde. Bages i ovnen ved 185-200 grader (hold lidt øje med dem og skru evt op eller ned undervejs). Efter 15 minutter vendes stavene og bages ydereligere ca 15 min til de er gyldne og sprøde)

fiskefilet1Hjemmerørt remoulade:
4 spsk god øko-mayonnaise
2 spsk skyr, creme fraise eller lignende
1 gulerod
1/2 æble (skrællet)
1/2 løg
2 asier
2-3 spsk cornichoner
1 spsk kapers
lidt karry
gurkemeje (indtil farven er rigtig)
salt og peber

gulerod, æble, løg, asier, kapers og cornichoner røg en kort tur i minihakkeren (pas på det ikke bliver helt pureret), og så var det ellers bare at blande den hakkede masse sammen med de øvrige ingredienser og smage til. Man kan også tilsætte andre pikles, blomkål og lignende. Men dette var hvad jeg havde i skabet. Ideelt set skal man selvfølgeligt selv rører en mayonnaise, men hvis tiden er knap findes gode økologiske alternativer lavet på øko-æg og koldpresset olie.

1 ping

  1. […] Vi serverede fiskefrikadellerne med sweet potato fries og hjemmelavet remoulade. Opskriften på disse ting kan du finde i dette tidligere indlæg. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.