Sukkerfri solbærsorbet

Første projekt med alle mine dejlige solbær blev en dejlig cremet solbærsorbet, selvfølgeligt uden sukker. Solbær har et højt indhold af pektin hvilket gør dem meget velegnede til marmelade, hvor man så ikke behøver tilsætte ekstra stivelse. Det høje indhold af pektin er også en fordel når man bruger dem til sorbet. Det tilfører ekstra stivelse til sorbeten og gør at den smelter langsommere når man skal spise den. Det endte med den mest fantastiske cremede rødlilla sorbet.

solbaersorbet1

solbærsorbet (ca 1500 ml):
500 g solbær
1 spsk sukrin
1 spsk agavesirup
4 pasteuriserede æggehvider

solbaersorbet2solbaersorbet3

solbær, sukrin og agavesirup kommes i en gryde og koges ved middel varme indtil de er godt kogt ud. Solbærerne tages herefter af varmen og får lov at køle helt af. Når solbærerne er kølet helt af køres de en tur med stavblenderen til en cremet puré. Æggehviderne piskes helt stive og solbærpuréen tilsættes og foldes forsigtigt i æggehviderne. Massen kommes i en ismaskine og fryser en times tid til en lækker cremet sorbet, der enten serveres med det samme eller kommes i fryseren. Hvis man ikke har ismaskine kan man sætte sorbetmassen direkte i fryseren og røre i den ofte de første par timer under indfrysningen. Sorbeten bør tages ud i god tid inden den serveres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.