Mini low-carb cheesecakes

Jonas er ikke den store dessertspise (heldige ham!), men hvis der er noget han kan lide er det cheesecake. Derfor har jeg længe gerne ville prøve at lave en low-carb cheesecake uden sukker. Jeg lavede to små mini cheesecakes til vores kæresteaften. Opskriften passer til to små cheesecakes. Man kan også lave en stor cheesecake i en almindelig springform. Man skal så blot gange opskriften op med 2.

minicheesecake1

Normalt har jeg lavet bund til cheesecake helt traditionelt med kiks og smør. Til den low carb version lavede jeg bunden af hakkede mandler tilsæt en smule sødning og smør til at binde den sammen. Bundene blev dog en smule tørre, så dem skal jeg have arbejdet lidt mere med. Den sukkerfri ostecreme blev dog lige i skabet. Næste gang vil jeg forsøge mig med en mere kageagtig bund.

Bund:
1 kop hakkede mandler
2 spsk sukrin gold
2 spsk smør

minicheesecake2minicheesecake4

Jeg hakkede mandlerne i minihakkeren til en mellemting mellem fint og grofthakket for at give noget struktur til bunden. Mandlerne blev blandet med sukrin gold og rørt med smeltet smør til det kunne hænge sammen. Jeg formede to små runde bunde som jeg bagte 5-8 minutter ved 180 grader. Efterfølgende tages bundende ud og får lov at køle helt af.

Jeg har desværre ikke sådan en smart lille kokkering til at arrangere og bage med, så for at have noget der kunne holde på ostecremen, lavede jeg en ring af en almindelig transparent (som jeg selvfølgeligt vaskede grundigt inden) som jeg samlede med tape i samme størrelse som bunden. Denne kunne jeg så fylde med ostecreme og forsigtigt fjerne igen når cremen havde sat sig.

minicheesecake3

Creme (passe til 2 små cheesecakes eller 1/2 stor):

2 blade husblas
200 g flødeost naturel
saften af 1 lime
1 dl cremefraiche 18 %
2 spsk agavesirup
1 spsk sukrin
2 dl piskefløde

Start med at lægge husblassen i blød i vand. Piske fløden til skum og sæt den til side. Bland herefter flødeost, cremefraiche, limesaft og sødning og rør det til en glat masse. Tag husblassen op af vandet med det vand det hænger ved og smelt den over vandbad. Si den i ostemassen og pisk hurtigt sammen. Fold til sidst fløden i ostemassen. Fordel ostecremen på de to små cheesecakes og sørg for at der så vidt muligt ikke er nogle luftbobler.

minicheesecake5

Sat kagerne på køl i 2-3 timer til cremen har sat sig. De små cheesecakes pyntes med små jordbær. Det kan helt sikkert gøres pænere end jeg fik gjort 😀

1 comment

  1. Nøj hvor ser det lækkert ud!
    Den må jeg simpelthen prøve!

    Jeg kan ikke se hvor gammelt opslaget er, men har du fundet ud af at få bunden mindre tør?

    //Line

Leave a Reply

Your email address will not be published.