Italienske kødboller med tomatsovs og squash-spaghetti

Min mors Italienske kødboller med tomatsovs og pasta var en af mine livretter da jeg var barn og er det sådan set endnu, men det er ikke nogen særlig god ret når man som jeg forsøger at holde en low carb diet. Derfor har jeg modificeret denne opskrift så den både er velegnet hvis man er på low carb eller paleo diæt.

kodboller1kodboller2kodboller3

2-3 zucchini/courgette (afhængig af størrelse)

Kødboller:
500 g hakket oksekød eller kalv/flæsk
1 æg
1-2 fed hvidløg
1 håndfuld hakkede tørrede eller halvtørre shiitake svampe
1 finthakket løg
brugte også resterne af squashen fra spaghettigen som jeg hakkede fint
salt og peber
en smule mælk eller vand

Panering:
knuste hørfrø
sesamfrø
fiber-HUSK
mandelmel

Tomatsovs:
2 dåser flåede tomater (brugte en dåse alm og en dåse cherrytomater)
1 løg
1-2 fed hvidløg
oregano
basilikum
salt og peber
tomatpure

Squashspaghettigen lavede jeg på min spiralizer og de rester af squash der er tilbage når man har spiraliz’et hakkede jeg fint og kom i farsen. I min oprindelige opskrift på italienske kødboller indgår det hvidt brød som smuldres og blødgøres i mælk. I denne opskrift er de erstattet af svampe, idet de har samme absorberende effekt. Jeg brugte halvtørrende shiitake svampe som jeg havde købt en en helsekostbutik, men andre tørrede eller halvtørre svampe kan sikkert også bruges. Alle ingredienserne røres sammen, formes til små kødboller med en teske og rulles i panering inden de steges på panden i olie.

Alle ingredienserne til tomatsovsen blandes og koges sammen. Man behøver ikke hakke ingredienserne fint, det hele kan bare køres til sidst med stavblender – wroom wroom!
Squashspaghettigen koges 2-3 min i vand tilsat lidt salt og olie og drænes rigtig godt for vand.

Retten serveres evt med lidt revet god parmesan på toppen (hvis man spiser ost)

Leave a Reply

Your email address will not be published.