Grillet kylling med gammeldags agurkesalat

Kender i det at ens mor laver en ret, som man aldrig selv har turdet give sig i kast med, fordi man er bange for at man ikke selv kan lave det lige så godt? Sådan havde jeg det længe med boller i karry og sådan har jeg indtil nu haft det med min mors hjemmelavede agurkesalat. Men her den anden dag lavede jeg den da vi fik en grillkylling med sweet potato fries. Jonas mente agurkesalaten blev “næsten” lige så god som min mors, det tager jeg som en kompliment 🙂

kylling+agurksalat1

Agurkesalat:
1 stor agruk
salt
1 dl vand
1 dl eddike
1 dl sukrin
8 hele peberkorn

Agurken skæres i tynde skiver, jeg brugte et mandolinjern, men man kan sagtens skære dem med en kniv hvis man er lidt omhyggelig. Agurkeskiverne lægges i lag på en tallerken. Mellem hver lag drysses med fint salt. Ovenpå lægges en anden tallerken med noget tungt ovenpå så agurkerne ligger i pres. I mens blandes lagen af vand, eddike og sukrin og peberkorn. Der røres indtil sukrinen er opløst. Jeg brugte æbleeddike, men en almindelig lagereddike kan også bruges.

Når agurkeskiverne har trukket med salt en times tid klemmes de forsigtigt for væde og kommes i lagen. Agurkesalaten kan herefter opbevares på køl. Efter en times tid kan agurkesalaten spises, men den kan også holde sig i køleskabet et godt stykke tid. Jeg synes dog agurkesalaten er bedst når der stadig er lidt bid i agurken.

agurksalat1agurksalat2

Jeg grillede en lille 1200 g kylling. Til kyllingen lavede jeg en krydderurteolie. Jeg brugte citron timian, rosmarin og den lækre chokolademynte (der næsten har overtaget hele mit krydderurtebed!). Krydderurterne blev hakket og blandet i olie sammen med groft salt og frisk kværnet peber. Kyllingen blev gnedet godt udvendigt og indvendigt med krydderolien. Herefter satte jeg kyllingen på vores rotisserie og bandt benene sammen. Kyllingen blev grillet ved lav varme i ca 1 time.

 

kylling+agurksalat2kylling+agurksalat3Til kyllingen og den hjemmelavede agurkesalat lavede jeg nogle sweet potato fries som altid er et hit hjemme hos os. Opskriften på disse kan findes her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.