Solbærsnaps

Så er de sidste solbær plukket på busken. Jeg har planer om at bruge de pæneste der er tilbage til en kage eller dessert, jeg har dog ikke helt bestemt mig for hvilken slags kage det skal være endnu. Foreløbigt har jeg dog sat over til en solbærsnaps, som kan være klar til årets julefrokoster. Evt kan man også fordele den i mindre flasker og bruge den til værtsgaver op til jul. Jeg bruger en neutral brøndum snaps, men en vodka kan også bruges hvis man er mere til det. Jeg sødede med honning. Det er selvfølgeligt ikke low-carb, men det er alkohol jo generelt ikke. En lille snaps kan man vel godt nyde alligevel i ny og næ.

solbaersnaps1

Solbærsnaps:
0,7 cl neutral snaps
500-600 g solbær
250-300 g honning

solbaersnaps2

Jeg brugte et patentglas til at blande ingredienserne i. Det kommer til at fylde 1,5 l i alt. Når snapsen har trukket i 3-4 måneder vil jeg filtrere den og hælde den på en flaske. Man kan også blande bærerne og snapsen i en flaske med det samme, men det er noget nemmere at få bærerne ned i en krukke som denne. Det hele kommes i krukken/glasset/flasken og blandes grundigt indtil honningen er opløst. Snapsen skal nu stå mørkt og trække i 3-4 måneder. Man kan med fordel vende den rundt undervejs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.