Chokoladekage med solbærmousse (sukkerfri)

Så fandt jeg en værdig anvendelse til mine sidste solbær. Det blev til en lækker dessertkage i form af en fyldig chokoladekage med en frisk og luftig solbærmousse på toppen.

kagesolbaermousse6

Chokoladekage:
4 æg
150 g sukrin
15 g agavesirup
50 g fedtreduceret mandelmel
25 g fiber-HUSK
25 g neutral proteinpulver
25 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
150 g smør
1 dl vand
125 g god mørk chokolade (80-85% kakaoindhold)

Pisk æg, sukrin og agavesirup skummende. Bland mandelmed, HUSK, proteinpulver, kakao, bagepulver og salt og bland det i æggemassen. Smelt smøret og bland det i sammen med vandet. Den mørke chokolade hakkes groft og vendes til sidst i dejen. Dejen fordeles i en smurt springform og bages ved 180 grader i 20-25 minutter.

Tjek om chokoladekagen er helt færdig inden den tages ud ved at stikke i den med en tandstik eller et bambusspyd. Hvis dejen ikke hænger ved er kagen færdig.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af. Fjern ringen fra springformen og vend chokoladekagen over på et kagefad.

kagesolbaermousse1kagesolbaermousse2

Solbærmousse:
4 blade husblas
200 g solbær
75 g sukrin gold
25 g agavesirup
1 flækket vaniljestang
4 dl piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Solbær, sukrin, agavesirup og vaniljestangen kommes i en gryde og koges ved middel varme til bærerne er godt kogt ud. Det tager 10-15 minutter. Når bærerne er godt kogt ud pilles vaniljestangen op. Man kan vælge at lade bærerne være hele eller man kan blende pureen. Jeg blendede lidt med stavblenderen så pureen stadig havde lidt struktur.

Husblassen tilsætte den varme pure indtil den er smeltet. Pureen tages af varmen og køles lidt ned, dog ikke for koldt så den stivner. Piskefløden piskes og vendes i solbærpureen.

Placere ringen fra springformen over chokoladekagen igen og fordel solbærmoussen heri.

kagesolbaermousse3kagesolbaermousse4kagesolbaermousse5

Stil kagen på køl et par timer til moussen er helt stivnet. Pynt kagen med hele solbær, hakket mørk chokolade og mynteblade.

kagesolbaermousse7

Leave a Reply

Your email address will not be published.