Wok med oksekød og squashnudler

Wok er altid lækkert. Vi laver det ofte med kylling, men både fisk, svinekød og oksekød gør sig også godt i en wokret. Denne gang brugte vi oksekød og vi brugte ingefær og frisk chili som smagsgiver. Man kan købe oksekød skåret i strimler og mindre stykker, men det er ofte dyrt og af en dårlig udskæring. I stedet købte jeg et par bøffer af okseinderlår som jeg selv skær i tynde strimler. Man behøver ikke så meget kød i en wokret, så prisen kan derfor sagtens holdes nede selvom man vælger at bruge noget ordentlig kød. Som ekstra fyld i wokretten brugte vi squashnudler lavet på vores spiralizer. Man kan også bruge blomkålsris.

oksekoedswok1

Wok:
300 g kød af okseinderlår
1 squash
1 spsk finthakket ingefær
1 frisk chili
2 fed hvidløg
soya
østerssovs
1 peberfrugt
2-3 forårsløg
3-4 gulerødder
sukkerærter
bønnespirer
evt. sesam

Start med at skære alle grønsagerne i passende stykker. Oksekødet skæres i tynde strimler. Ingefær, hvidløg og chili hakkes fint. Varm wokken godt op. Vent med at hælde fedtstof på indtil den er rigtig godt varm. Vi bruger kokosolie til at stege i, men sørg for at bruge noget fedtstof der tåler høj varme uden at branke. Halvdelen af chili, hvidløg og ingefær tilsættes wokken sammen med kødet. Tilsæt endvidere lidt soya. Oksekødet behøver ikke være gennemstegt, men skal blot brunes. Tag oksekødet af og stil til side.

Tilsæt evt lidt mere fedtstof til wokken. Den anden halvdel af chili, hvidløg og ingefær tilsættes wokken og grøntsagerne, på nær bønnespirerne, kommes i. Grøntagerne lynsteges til de er lidt møre men stadig har noget bid. Tilsæt soya og østerssovs. Når grøntsagerne er stegte kommes kødet i igen sammen med bønnespirerne og squashnudlerne. Det hele varmes kort igennem og serveres. Retten kan evt serveres med lidt ristede sesamfrø.

oksekoedswok2oksekoedswok3

Leave a Reply

Your email address will not be published.