Salat med nye kartofler

Når man er på low carb diæt er kartofler normalt et no-go, da de har et forholdsvis højt kulhydrat indhold. Små nye kartofler har dog et langt mindre kulhydratindhold end store kartofler. Spiser man kartoflerne afkølet vil de endvidere have et ændret kulhydratindhold til det bedre. Derfor vælger vi engang imellem at spise lidt nye kartofler, så længe de ikke udgør en hovedbestanddel af måltidet. Denne lækre salat indeholder ud over kolde kartofler også grønne bønner, rød peber, rødløg og feta og kartoflerne udgør derfor kun en mindre del af salaten. Salaten har en lækker olieeddikedressing og er godt som tilbehør til mange af sommerens grillretter eller til frikadeller.

kartoffelsalat1

Ingredienser:
500-600 g nye kartofler (kogte og afkølede)
200 g grønne bønner (friske eller frosne)
1 stort rødløg
1 rød peberfrugt
150 g feta

Dressing:
6 spsk god koldpresset olie
2 spsk god æbleeddike
1/2 tsk dijonsennep
1/2 tsk agavesirup
salat
friskkværnet hvid peber

Grøntsagerne og feta’en skæres i passende stykker. Ingredienserne til dressingen blandes og dressingen smages til med salt og peber. Grøntsagerne kommes i en skål eller fordeles på et fad og dressingen hældes over. Det hele vendes forsigtigt rundt.

kartoffelsalat2kartoffelsalat3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.