Low carb chocolate chip cookies

Jonas efterspurgte cookies i dag, så jeg måtte staks igang med at afprøve en opskrift. De blev rimeligt gode synes jeg og jeg tror også Jonas var ret godt tilfreds med det sukker- og mel-fri alternativ. Det er svært helt at få samme sprødhed som almindelige cookies, men disse kommer tæt på. De fik en fin sprødhed udenpå og “chewy” i midten, sådan som cookies skal være. De er lavet med kokosmel og får derfor en lidt kokosmakron-agtig smag.

cookies1

Ingredienser (16-20 stk):
3 dl blendede mandler
2 dl kokosmel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
100 g blødt smør
1 dl sukrin
1/2 tsk vaniljeekstrakt
1 æg
100 g mørk chokolade (80%)

Start med at blande de tørre ingredienser (blendede mandler, kokosmel, bagepulver og salt). Pisk det bløde smør sammen med sukrin. Tilsæt vaniljeekstrakt og æg til smørblandingen og pisk godt. Bland de tørre ingredienser i og pisk det hele sammen til en ensartet masse. Hak den mørke chokolade groft og bland i dejen. Jeg brugte 2 teskeer til at sætte og forme dejen på bagepapir. Tryk dem lidt flade med bagsiden af skeen. Hver cookie skal være 4-5 cm i diameter og der skal være god afstand imellem, da de flyder en del ud. Der bliver 16-20 store cookies af portionen. De bages ved 170 grade i 12-15 minutter til de er let gyldne. De vil stadig være bløde når de tages ud af ovnen. Lad dem køle af 5 minutter på bagepladen når de er taget ud af ovnen, hvorefter de flyttes til en rist og køler helt af.

cookies2cookies3cookies4

Leave a Reply

Your email address will not be published.