Lækker tung chokoladekage uden mel og sukker

Jeg har eksperimenteret lidt med et lave en god chokoladekage uden mel og sukker og er nu kommet frem til en rigtig god opskrift på en lækker tung chokoladekage, der smager rigtig syndigt, men er uden mel og sukker, og så er den ovenikøbet rigtig nem at bage. Kagen er sødet med sukrin og en smule agavesirup. Hvis man ikke kan lide at bruge agavesirup kan man også søde den kun med sukrin eller et andet sødestof man kan lide. Jeg bruger 85% økologisk chokolade, og det giver en rigtig kraftigt chokoladesmag. Hvis man ikke er til helt så kraftig chokoladesmag (hvem er ikke det :P) kan man tilsætte lidt mindre chokolade eller bruge en 70% måske, der er så bare lidt mere sukker i.

kagenyDej:
200 g smør
175-200 g 85% chokolade
150 g sukrin
1 spsk agavesirup
1 spsk smagsneutralt proteinpulver
1 spsk fiber-HUSK
6 æg

 

chokokage1chokokage2Smelt smør, chokolade, agavesirup og sukrin sammen over vandbad. Når det hele er smeltet godt sammen tages skålen af varmen og chokolademassen piskes sammen med proteinpulver og fiber-HUSK. Dejen vil nu stadig være meget flydende. Pisk æggene i et ad gange og dejen vil langsomt blive mere tyk, som en rigtig kagedej. Dejen bages i en almindelig springform. Jeg plejer at fore bunden med bagepapir og smører kanten med smør eller olie. Kagen skal bage ved 175 grader i 25-35 min.

Chokoladecreme/glasur:
80 g 85% chokolade
20 g smør
1 spsk piskefløde

1 stor håndfuld grofthakkede nødder (f.eks. mandler, hasselnødder, cashew, pacan)

Smelt chokolade over vandbad. Når chokolade er helt smeltet tages skålen af varmen og smøret røres i lidt ad gangen. Fløden røres i. Kagen bør være helt afkølet inden glasuren/cremen fordeles herpå. Nødderne hakkes groft og ristes på en tør pande. Man kan evt tilsætte en lille skefuld agavesirup for at gøre dem fine og blanke. Nødderne fordeles på kagen og den sættes til afkøling indtil servering. Kagen kan nemt holde nogle dage og smager rigtig godt med en klat creme fraiche til.

Leave a Reply

Your email address will not be published.