Low carb burger

Uhmm burgere, det er altså bare lækker comfort food, og kan man samtidigt lave en lækker og sund low carb version, så er det da bare win win.

Jeg fik bagt nogle virkelig lækre og meget nemme burgerboller.

paleoburger

Burgerboller:
4 æg
1 dl kokosmælk
3 spsk god koldpresset olie
1,25 dl fedtreduceret mandelmel
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl hakkede/blendede hørfrø
0,25 dl smagsneutralt proteinpulver
3 spsk fiberHUSK
1 spsk sukrin
2 tsk salt
2 tsk bagepulver

Start med at piske de våde ingredienser sammen. Bland de tørre ingredienser i en anden skål og rør herefter det hele sammen. Lad dejen stå og hvile i 10 minutters tid for at fibrene kan trække væden til sig. Hvis dejen herefter er for våd til at kunne formes til boller kan man tilsætte lidt mere mandelmel. Dejen formes til 6 små eller 4 store boller som pensles med olie og drysses med sesamfrø. Bollerne bages 15-20 minutter i ovnen ved 200 grader.

Burgerbøffer:
500 g hakket øko oksekød fra slagteren
1 æg
1-2 fed hvidløg
1 spsk mandelmel eller fiber-HUSK
2 spsk sød chilisovs
1 tsk salt
peber
olie

Alle ingredienserne røres sammen og formes til 6 små eller 4 store bøffer. Farsen kan godt virke lidt tynd og har godt af at blive rørt og stå en halv times tid og sætte sig inden bøfferne formes. Hvis farsen virker for tynd kan der tilsættes lidt mere mandelmel eller fiber-HUSK. Bøfferne steges ca 3 minutter på hver side på en pande eller kan grilles.

Vi lavede endvidere en portion guacamole til at komme i burgerne.
Så er det ellers bare at samle en burger med lækre grøntsager og måske en enkelt skrive cheddarost, hvis man spiser den. Mums det er godt.

Man kan også serverer burgerne med rodfrugtsfitter, men brugerbollerne mætter rigtig godt, så det er egentligt ikke nødvendigt med andet tilbehør for at blive mæt.

2 pings

  1. […] Opskriften på pulled pork, BBQ-sovs og coleslaw findes i dette indlæg. Low carb burgerboller har jeg tidligere lavet og den opskrift kan findes her. […]

  2. […] Grillen kører er stadigt igang næsten hver aften hjemme hos os og denne gang har vi grillet nogle lækre burgerbøffer. Dertil fik vi sweet potato fries og guacamole. Vi har tidligere lavet sweet potato fries og de smager virkelig godt, men indimellem har vi haft lidt svært ved at få dem helt sprøde. Men så fik vi denne opskrift af vores gode venner Martin og Louise og nu bliver de bare helt perfekte og sprøde hver gang. Burgerbollerne finder du opskriften på her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.