Om os

Hvem er vi ?

Vi er Camilla og Jonas, ungt par bosiddende I Ørestad i København S. Jonas er Agile Coach og Camilla er molekylærbiolog og snart Ph.D i mikrobiologi ved University of Western Australia (UWA).

Vi elsker mad. Vi elsker at læse om den, skrive om den, planlægge den, lave den og spise den, og det har vi sådan set altid gjort. Vi har altid spist forholdvis sundt og varieret, men for nyligt valgte vi at lægge vores kostvaner om.

Bloggen her indeholder opskrifter på kost der følger principperne for LCHF, low carb eller paleo. Mange af kostreglerne er de samme for de 3 kostretningen, men vi retter til efter vores egen fornuft og livsstil. F.eks. spiser vi nogle mælkeprodukter og bønner, selvom paleo foreskriver noget andet. Bloggen er under stadig opdatering og der kommer hele tiden nye opskrifter til.

Opskrifterne er helt almindeligt hverdagsmad, tilpasset det travle liv vi selv lever, og vi håber at i kan finde inspiration heri.

Camilla og Jonas

2 comments

  • Mette on 25. March 2014 at 09:16
  • Reply

  Hej. Er ny normalvægtig med pco. Er 163 høj og vejer 64 kg. Er egentlig bare interesseret i at gøre om det så har hjulpet på din pco at ligge din livsstil om og droppe metformin?

  Hilsen hende der er møg træt af at læse om pco og overvægt!

  1. Det korte svar på dit spørgsmål er nok desværre nej. Jeg er nemlig i fertilitetsbehandling lige nu og har foreløbigt kørt et år – uden resultat. Så kosten har ikke umiddelbart hjulpet på mine udsigter til at få børn ved egen hjælp. Men det er jo også grader af PCO og min er en meget svær grad, hvor jeg slet ikke har nogen form for cyklus uden hormonstimulation.

   Jeg droppede først og fremmest metforminen fordi jeg simpelthen ikke kunne tåle det. Jeg havde store mavesmerter, kvalme og kastede op. Jeg nåede derfor aldrig at finde ud af om metforminen kunne have hjulpet mig. Hvis man kan opnå resultater med metformin, er dette klart at foretrække fremfor at skulle i hormonbehandling.

   Jeg vil også sige at det har været svært for mig at holde kostomlægningen efter jeg startede på hormonbehandlinger. Det er hårdt både fysisk og psykisk at være i fertilitetsbehandling og det store overskud til at tænke på kosten hele tiden er der bare ikke. Så jeg synder noget mere nu, end jeg gjorde i starten.

   Jeg har det ligesom dig. Jeg har også været enormt træt at at læse om overvægtige hver gang jeg søgte information om at håndtere min PCO, det var som om det bare var det samme råd man fik på alle hjemmesiderne og i alle bøgerne. Du skal bare tabe dig, så bliver det bedre. Men når man er 168 og vejer 60 kg, så skal man altså ikke tabe sig.

   Men selvom jeg ikke har haft det store held med kostomlægningen mht. min fertilitet, så synes jeg alligevel du skal give kostomlægningen et forsøg, hvis du har mod på det. Om ikke andet så er der mange andre henseender hvor jeg synes det hjælper. Mit energiniveau er f.eks. meget mere balanceret nu, så jeg går ikke helt i brædderne når jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen som jeg gjorde før i tiden. Og jeg får ikke perioder med hovedpine, svedeture og hjertebanken, fordi mit blodsukker er helt nede og dykke, som jeg også kunne opleve før i tiden.

   Jeg ønsker dig alt muligt held og lykke med håndteringen af din PCO.

   Mvh Camilla

   PS. Nogen burde starte en forening for normalvægtige med PCO 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.